MAKARON ZE SZPINAKIEM I SERKIEM MASCARPONE

5 (178 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny obiad w 20 minut. :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g makaronu,
    opakowanie mrożonego szpinaku w liściach,
    opakowanie serka mascarpone - 250 g,
    3 ząbki czosnku,
    sól,
    pieprz chili cayenne lub świeżo mielony czarny pieprz,
    łyżka oleju z dodatkiem czosnku,
    łyżka masła.
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie.
    Na rozgrzanym oleju z masłem podsmażam drobno posiekany czosnek, następnie dodaję szpinak i przyprawy - sól, cayenne. Smażę na większym ogniu od czasu do czasu mieszając do momentu całkowitego rozmrożenia się szpinaku i wyparowania nadmiaru wody.
    Do szpinaku dodaję ser, smażę dalej (na małym ogniu) aż ser całkowicie się rozpuści. Sos doprawiam do smaku i mieszam z wcześniej ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować