Makaron ze szpinakiem i mascarpone

4.48 (166 ocen)

Szybkie, smaczne i pożywne danie.

Składniki:

  • 250 g makaronu (dowolnego kształtu)
    450 g mrożonego szpinaku
    250 g mascarpone
    3-4 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    1 łyżka masła

    starty parmezan do posypania
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu zamieszczonym na opakowaniu. Szpinak rozmrozić i posmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku przeciśniętego przez praskę. Chwilę dusić aż woda odparuje. Pod koniec dodać serek mascarpone i dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Makaron można wymieszać ze szpinakiem lub wyłożyć na wierzch. Posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować