Makaron ze szpinakiem i fetą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wiosna słoneczna i zielona, aura powoli nas rozpieszcza weekend już za chwil kilka rozpoczniemy.Nasze myśli odbiegają od spraw związanych z pracą, skupiamy się na chwilach wolnych, beztroskich.Chcemy jak najwięcej czasu spędzić na dworze, łapiąc pierwsze promyczki słońca.Chcąc zaoszczędzić czasu

  • 30 min

Składniki:

  • 1 op. makaronu penne rigate
    1 op. szpinaku rozdrobnionego
    270g sera feta
    kilka pomidorków koktajlowych
    70g masła
    pieprz
    kilka ząbków czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
    Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku.
    Czosnek obieramy i kroimy według uznania.
    Masło rozpuszczamy.
    Dorzucamy czosnek szklimy.
    Następnie dokładamy szpinak.
    Doprawiamy do smaku pieprzem.
    Czekamy aż odparuje.
    Studzimy i blendujemy z oliwą z oliwek.
    Makaron łączymy ze szpinakiem i pokruszonym serem feta (150g).
    Delikatnie mieszamy i wykładamy na talerze.
    Wierzch posypujemy pozostałym serem feta.
    Na bokach układamy umyte, osuszone i pokrojone na połówki pomidorki.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować