REKLAMA

Makaron z tofu, pomidorami i oliwkami

wyświetlono: 27 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Proste i pyszne danie. Możemy użyć dowolnego ulubionego makaronu. Danie pełne smaku i aromatu. Tofu wędzone jest pyszne, kto nie próbował to bardzo polecam. To danie można przygotować dzień wcześniej, a później odgrzać. Polecam.

opublikowany: 06.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 3 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie tofu wędzonego ( 180 g )
    1 puszka pomidorów
    2 ząbki czosnku
    oliwa do smażenia
    kilka łyżek kukurydzy konserwowej
    kilka sztuk oliwek
    20 dag makaronu spaghetti
    sól do smaku
    bazylia suszona według uznania
    oregano suszone według uznania
    listki świeżej bazylii według uznania
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Na głębokiej dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i przesmażamy przez chwilkę cały czas mieszając. Uważamy, żeby czosnku nie przypalić, bo będzie gorzki. Następnie dodajemy pomidory z puszki ( całą zawartość ), kukurydzę i tofu pokrojone w kosteczkę. Dusimy całość do miękkości i odparowania płynu. Na koniec dodajemy oliwki przekrojone na pół. Przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
  • 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do gorących warzyw. Mieszamy.
  • 3. Podajemy udekorowane listkami bazylii. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 3 osób. Można użyć dowolnych ziół i przypraw. Danie smakuje również odgrzane na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: dietetyczne marzenia dietetyczne marzenia

Makaron z tofu

Proste danie z makaronem, tofu i warzywami.

kategoria: dania z makaronem opublikowany: 16.07.2016 | wyświetlono: 2100 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE