Makaron z tofu, pomidorami i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne danie. Możemy użyć dowolnego ulubionego makaronu. Danie pełne smaku i aromatu. Tofu wędzone jest pyszne, kto nie próbował to bardzo polecam. To danie można przygotować dzień wcześniej, a później odgrzać. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie tofu wędzonego ( 180 g )
    1 puszka pomidorów
    2 ząbki czosnku
    oliwa do smażenia
    kilka łyżek kukurydzy konserwowej
    kilka sztuk oliwek
    20 dag makaronu spaghetti
    sól do smaku
    bazylia suszona według uznania
    oregano suszone według uznania
    listki świeżej bazylii według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z tofu, pomidorami i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Na głębokiej dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i przesmażamy przez chwilkę cały czas mieszając. Uważamy, żeby czosnku nie przypalić, bo będzie gorzki. Następnie dodajemy pomidory z puszki ( całą zawartość ), kukurydzę i tofu pokrojone w kosteczkę. Dusimy całość do miękkości i odparowania płynu. Na koniec dodajemy oliwki przekrojone na pół. Przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
  • 2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do gorących warzyw. Mieszamy.
  • 3. Podajemy udekorowane listkami bazylii. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 3 osób. Można użyć dowolnych ziół i przypraw. Danie smakuje również odgrzane na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Oliwki Pomidor Tofu Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować