Makaron z pomidorami i tofu wędzonym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiamy tofu. Nie brakuje nam pomysłów na jego podanie. Tym razem tofu wędzone trafiło do makaronu i pomidorów. Wyszło bardzo pyszne i sycące danie. Smakuje również odgrzewane na drugi dzień. Jeśli użyjecie makaronu bez jajek to będzie to wegańskie danie. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 18 dag tofu wędzonego
    około 30 dag makaronu np. kokardek
    1 puszka pomidorów krojonych
    2 ząbki czosnku
    sól do smaku
    papryka słodka mielona do smaku
    papryka ostra mielona do smaku
    bazylia suszona według uznania
    oregano suszone według uznania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaron z pomidorami i tofu wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu rozdrabniamy w miseczce widelcem oprószamy ziołami i przyprawami i odstawiamy na czas przygotowania pozostałych składników.
  • 2. Czosnek obieramy i drobno kroimy, przesmażamy na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni lub w garnku, uważamy żeby za mocno nie przypiec, bo będzie gorzki. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
  • 3. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i wraz z tofu dodajemy do pomidorów. Mieszamy i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
  • 4. Danie podajemy gorące. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Tofu Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować