Makaron z sosem pieczarkowym na bazie bulionu

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Pyszny makaron z sosem pieczarkowym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 200 g pieczarek
    2 ząbki czosnku
    1 średnia cebula
    1 szklanka bulionu warzywnego lub z kurczaka
    200g śmietanki 30%
    50 g startego parmezanu
    natka pietruszki
    sól i pieprz
    2 szklanki makaronu penne
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Penne

Makaron z sosem pieczarkowym na bazie bulionu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek drobno posiekać , podpiec na oliwie z oliwek. Pieczarki pokroić w plastry i dodać do smażonej cebuli. Podpiekać do momentu aż pieczarki będą złociste .
  • Pyszny makaron z sosem pieczarkowym na bazie bulionu 2. Gotowe pieczarki zalać bulionem ,przyprawić solą i pieprzem .Dodać posiekaną pietruszkę i chwilę gotować .
  • Pyszny makaron z sosem pieczarkowym na bazie bulionu 3. Do pieczarek z bulionem dodać śmietanę i starty parmezan. Doprawić wg. uznania solą i pieprzem .
  • 4. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek .

Porady

Bulion można zastąpić kostką rosołową rozpuszczoną w szklance wody Parmezan można zastąpić serem żółtym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować