Makaron z sosem pieczarkowym

5 (194 ocen)

  • 35 min

Szybko i zwyczajnie :)

  • 35 min

Składniki:

  • 150 g makaronu
    200 g mięsa mielonego
    200 g pieczarek
    3 ząbki czosnku
    1 mała cebula
    1/2 małego słoiczka koncentratu pomidorowego (100g)
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Makaron z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente. Cebulę podsmażyć. Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Dodać do cebuli, podsmażyć dodać pokrojone pieczarki, smażyć 5 minut. Przecier wymieszać z 1/2 szklanki wody, zalać mięso. Doprawić. Smażyć jeszcze 10 minut. Podawać z makaronem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować