Makaron z mięsem mielonym, dynią i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wynik kulinarnego eksperymentu. Sos ma ciekawy, słodko-ostry smak. Gorąco polecam

  • 45 min

Składniki:

  • • 50 dag mięsa mielonego
    • 50 dag dyni obranej i pokrojonej w kostkę
    • 2 cebule
    • 3 pomidory
    • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    • 2 garście świeżego szpinaku
    • szklanka bulionu
    • 2 łyżki masła
    • sól, pieprz
    • słodka papryka
    • płaska łyżka oregano
    • tłuszcz do smażenia
    • 50 dag makaronu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mięsem mielonym, dynią i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię przez ok. 10 minut podsmażamy na maśle. Cebulę kroimy w kostkę, rumienimy na tłuszczu. Jak się zeszkli dodajemy mięso. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką Czekamy aż się ładnie zrumieni. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dokładamy do mięsa. Dusimy pod przykryciem ok. 5 min. Do garnka przekładamy mięso z pomidorami, dynię i szpinak. Zalewamy szklanką bulionu. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. słodką papryką i oregano. Całość gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 5 minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy gorącym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Makaron Mięso mielone Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować