Makaron ze szpinakiem i mięsem mielonym

4.73 (180 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałem od kolegi. Jest prosty i szybki, na studencką kieszeń

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu rurki
    250 g mięsa mielonego
    200 g mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    100 g śmietany 18%
    olej do smażenia
    pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.73 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po ok. 10 min dodajemy śmietanę, mieszamy. Można dodać również niewielką ilość wody. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie podsmażamy mięso mielone.
  • 3. Podsmażone mięso dodajemy do szpinaku. Dodajemy również ugotowany makaron. Całość dokładnie mieszamy.

Porady

Dla podkreślenia smaku można dodać trochę startego żółtego sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Szpinak

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować