Makaron z dynią i pesto

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i bardzo proste jesienne danie. Makaron z dynią i kremowym sosem z pesto i mascarpone. Ma przepiękny kolor i smakuje wyśmienicie!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron świderki (u mnie paprykowy) - 200g
    Dynia - 1kg (waga przed obraniem)
    Olej - 2 łyżki
    Pesto z suszonych pomidorów - 100g
    Ser mascarpone - 80g
    Zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
    Pieprz do smaku
    Ser tarty dojrzewający (typu parmezan lub grana padano) - 40g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z dynią i pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Dynię obieramy, pozbywamy się pestek. Kroimy w niedużą kostkę. Smażymy na oleju, aż lekko zmięknie. Dodajemy pesto, mascarpone, pieprz i zioła prowansalskie. Dusimy razem jeszcze kilka minut. Dodajemy makaron i delikatnie mieszamy. Dusimy razem jeszcze minutę. W razie potrzeby doprawiamy.
    Przed podaniem posypujemy startym serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Makaron Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować