Makaron Rzymianka

4.44 (9 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prostszego przepisu na makaron chyba nie ma, bo tutaj wystarczy mieć tylko dobry boczek, trochę passaty pomidorowej i ser żółty i mamy gotowy obiad lub kolacje. Prosto i szybko :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki
    około 250 g gram boczku wędzonego
    100 ml passaty pomidorowej
    ser żółty (wg. uznania)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.44 (9 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron rzymianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy al dente.
    2. Na patelni przesmażamy boczek pokrojony w kostkę, kiedy makaron się ugotuje przekładamy go do boczku, dodajemy passate pomidorową, solimy, pieprzymy i na koniec ścieramy ser żółty.
    Mieszamy i wykładamy na talerze posypując jeszcze raz startym serem. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Włoska Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować