Majonezowa babka czarno-biała - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Ubijając białka dodawać pomału cukier. Dalej ubijając dodawać po jednym żółtku. Mąki wymieszać, dodać proszek do pieczenia. Nadal ubijając dodawać porcjami mąki z proszkiem. Na koniec dołożyć majonez i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na pół. Do jednej części dodać wiórki kokosowe, wymieszać a do drugiej kakao i mleko i również wymieszać. Do nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą foremki z kominem wlać jasne ciasto a później ciemne. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 45 min. Po ostudzeniu polać babkę lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny,i obsypać kolorową posypką.
Komentarze