BABKA MAJONEZOWA

  • wyświetlono: 6875 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

pyszna, lekko wilgotna, mięciutka babka, która długo zachowuje świeżość

Aninka88

Składniki

4 jajka
1 szkl. cukru
1 op. cukru waniliowego
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
1/2 szk. mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki majonezu

Do wysmarowania formy:
margaryna
wiórki kokosowe

Sposób przygotowania przepisu:

BABKA MAJONEZOWA

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtka, cukier waniliowy, mąki oraz proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy majonez. Formę do pieczenia smarujemy margaryną, posypujemy wiórkami. Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 40 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieBabka wielkanocnakonkurs_foto

Komentarze

Podobne przepisy

image-24vt6ev

Dodane przez: Kasja1986

Jabłka zapiekane pod bezą

Pyszny, delikatny jak chmurka deser...

Orzechowe trufelki

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Orzechowe trufelki

Polecam te mocno orzechowe słodkości.

Tiramisu z czekoladą

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Tiramisu z czekoladą

Zapraszam na nieco odmienioną wersję...

image-1ywcn20

Dodane przez: Mniam1

Serowe bułeczki z czekoladą

Smaczne bułeczki z dodatkiem sera...

image-27r3k29

Dodane przez: Habibi Chi

Tort z czereśniami i brzoskwiniami

Prosty w wykonaniu, smaczny tort...

image-0jjpcsa

Dodane przez: Ewelina Marcin

Brzoskwiniowe usteczka

Pieczone chrupiące ciasteczka z...