BABKA MAJONEZOWA

  • wyświetlono: 9023 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

pyszna, lekko wilgotna, mięciutka babka, która długo zachowuje świeżość

Aninka88

Składniki

4 jajka
1 szkl. cukru
1 op. cukru waniliowego
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
1/2 szk. mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki majonezu

Do wysmarowania formy:
margaryna
wiórki kokosowe

Sposób przygotowania przepisu:

BABKA MAJONEZOWA

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka, dodajemy cukier, następnie żółtka, cukier waniliowy, mąki oraz proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy majonez. Formę do pieczenia smarujemy margaryną, posypujemy wiórkami. Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 40 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycieBabka wielkanocnakonkurs_foto
 

Komentarze

Podobne przepisy

Sorbet ananasowo z truskawkami

Dodane przez: beciiaaa

Sorbet ananasowy z truskawkami

Pyszny i orzeźwiający deser na...

gofry

Dodane przez: czarrna

Gofry

Słodkie śniadanko :)

Eklerki z kremem czekoladowym

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Eklerki z kremem czekoladowym

Słodkie, rozpływające się w ustach,...

Pączki wiedeńskie

Dodane przez: czarrna

Pączki wiedeńskie

Szybki deser :)

Faworki

Dodane przez: czarrna

Faworki

U mnie w domu mówiło się na nie...

Pychotka

Dodane przez: czarrna

Pychotka

Pyszne połączenie chrupiących orzechów,...