Lulaki bab w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od koleżanki z Armenii.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 3 cebule
    ● 3-4 ząbki czosnku
    ● 2 jajka
    ● sól, pieprz
    ● szczypta cukru
    ● olej do smażenia
    ● mąka do panierowania
    ● mały przecier pomidorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lulaki bab w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 cebule obieramy i ścieramy
    na tarce. Czosnek obieramy
    i miażdżymy. Dodajemy
    z cebulą i jajkami do mięsa.
    Mieszamy. Doprawiamy.
  • 2. Z masy formujemy krótkie
    wałki. Obtaczamy w mące.
    Smażymy na rumiano i przekładamy
    do garnka.
  • 3. Sos: cebulę obieramy, siekamy
    i smażymy na oleju. Dodajemy przecier i trochę wody.
    Doprawiamy. Chwilę gotujemy.
    Wlewamy do mięsa. Gotujemy
    ok. 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować