łosoś z warzywami w walentynkowych papilotkach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne danie na romantyczną kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • dla 2 osób:
    2 kawałki łososia,
    pół papryki,
    marchewka,
    mała pietruszka lub/i kawałek selera,
    ćwierć małego pora,
    sól, pieprz, natka pietruszki, granulowany czosnek, odrobina soku z cytryny,
    papier do pieczenia,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś z warzywami w walentynkowych papilotkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papieru do pieczenia wyciąć dwa serduszka - muszą być na tyle duże, by zmieściły się na nich kawałki ryby z warzywami. Paprykę pokroić w krążki, pora w półplasterki, marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na połowę serduszka nałożyć krążki papryki i pozostałe warzywa, doprawić. Na jarzyny nałożyć przyprawionego i skropionego cytryną łososia. Serduszko zawinąć w ciasną paczuszkę. Piec około 20 minut w temp 200 stopni (czas pieczenia zależy od wielkości kawałków ryby).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować