ŁOSOŚ PIECZONY W FOLII

4.47 (159 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Upieczone dzwonko łososia, zawinięte w foliowy pakuneczek - alternatywa dla smażenia. Oczywiście w ten sposób można przygotować każdą rybę.Wystarczy kawałek folii aluminiowej, ryba i dowolne zioła..

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dzwonka łososia: 4 sztuki
    - masło: 4 łyżki
    - sól, pieprz cytrynowy, koperek, czosnek: 4 szczypty
Wystaw ocenę:

4.47 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś pieczony w folii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę osuszyć delikatnie ręcznikiem papierowym.
  • 2. Czosnek rozetrzeć z solą i wymieszać z masłem.
  • 3. Z folii aluminiowej oderwać 4 kawałki (na tyle duże, żeby można było bez problemu zawinąć rybę).
  • 4. Rybę oprószyć solą, jedną stronę posypać pieprzem cytrynowym i koperkiem, położyć doprawioną stroną na folii.
  • 5. Drugą stronę posmarować masłem z czosnkiem i zawinąć każdy pakuneczek.
  • foto - Laura 6. Ułożyć na blaszce, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. pół godziny.
  • 7. Po tym czasie odwinąć delikatnie każdy pakuneczek i piec jeszcze 10 minut na termoobiegu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować