Łosoś w pomarańczach

4.48 (159 ocen)

  • 35 min

Niezwykle aromatyczne...

  • 35 min

Składniki:

  • * filet z łososia (400g)
    * 1 pomarańcza
    * pół limonki
    * sól
    * pieprz cytrynowy
    * 2 łyżeczki tymianku (u mnie suszony)
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na dwie porcje. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obkładamy plastrami pomarańczy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Pomarańcze Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować