Łosoś pod cebulką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Łosoś to pyszna i zdrowa ryba z której w kilka minut można zrobić pyszne danie.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kawałki łososia (po około 130g),
    1 średnia cebula,
    2-3 łyżki oliwy,
    Szczypiorek, sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pod cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na oliwie.
    Łososia układamy na rozgrzanej na patelni oliwie i z wierzchu solimy i pieprzymy. Podsmażamy około 3-4 minuty, nastepnie przekładamy delikatnie na drugą stronę i znów odrobinę solimy i pieprzymy. Na obydwa kawałki wykładamy cebulę, przykrywamy pokrywką i dusimy około 5 minut. Wykładamy na telerze i posypujemy szczypiorkiem.

Porady

Łososia podajemy z ziemniakami z wody lub z kaszą gryczaną oraz z sałatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować