Schabowe pod cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połącznie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli i aromatycznego boczku. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 4 cebule
    • 10 łyżeczek musztardy sarepskiej
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Schabowe pod cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą i z każdej strony smarujemy cienko musztardą.
  • kotlety 2. Panierujemy w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po usmażeniu układamy na półmisku.
  • boczek 3. Boczek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy obraną, pokrojoną w krążki cebulę i smażymy do chwili aż cebula zmienia kolor na lekko brązowy.
    Cebulę z boczkiem układamy na kotletach.
  • 4. Gotowe.
  • kotlety 5. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować