Sałatka ze szpinakiem, łososiem i szparagami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, lekka i kolorowa sałatka. Do tego wystarczy chrupiąca bagietka i otrzymamy świetną propozycję na kolację.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 pęczka zielonych szparagów

    100 g liści młodego szpinaku

    200 g pieczonego łososia

    6 pomidorków koktajlowych

    1/3 kostki fety

    2 łyżki prażonych ziaren do sałatek (pini, dynia, słonecznik)

    sól, świeżo zmielony pieprz

    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem, łososiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi ugotować , ostudzić i pokroić w mniejsze kawałki.

    Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na dużym półmisku. Pomidorki przekroić na pół, łososia rozdrobnić, rozsypać na szpinaku. Na sałatkę pokruszyć fetę, posypać prażonymi ziarnami, oprószyć solą i pieprzem a całość skropić oliwą.

    Sałatkę można polać sosem winegret.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować