Letni gulasz z quinoa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny pomysł na obiad. Polecam!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - komosa ryżowa (quinoa): 250 gramów
    - kiełbasa cienka: 200 gramów
    - cukinia kostka: 1 sztuka
    - pomidor czerwony- słodki: 2 sztuki
    - papryka żólta: 3 sztuki
    - cebula pokrojona w talarki: 1 sztuka
    - pieczarki liofilizowane: 1 gram
    - bazylia: 1 gram
    - pietruszka zielona: 1 sztuka
    - olej rydzowy: 4 łyżki
    - Sól, pieprz, dowolne zioła: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Letni gulasz z quinoa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Letni gulasz z quinoa. 1. Sposób przygotowania:
    Quinoa przygotować według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę z cebulą podsmażyć na patelni, dodać wodę, następnie cukinię pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić, papryki wydrążyć i również pokroić w kostkę. Do podsmażanych składników dodać pokrojone warzywa, a następnie liofilizowane pieczarki i dusić ok. 15 minut. Doprawić przyprawami i olejem rydzowym.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Komosa ryżowa (quinoa) Kiełbasa Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować