Meksykańska quinoa z mięsem mielonym

4.5 (192 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jednogarnkowe danie inspirowane kuchnią meksykańską, do zrobienia w 20 minut. Pyszne, sycące, kolorowe :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała cebula
    1 łyżka oleju
    250 g mięsa mielonego
    1/3 szklanki kaszy quinoa
    2 szklanki wody
    1 duży pomidor
    1 mała czerwona papryka
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Meksykańska quinoa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię wlać olej, wrzucić drobno posiekaną cebulę, lekko zeszklić. dołożyć mięso mielone, krótko podsmażyć. Wlać wodę, wsypać kaszę, wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Pomidor i paprykę pokroić, razem z kukurydzą i fasolą dodać do mięsa, wymieszać. Przyprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować