Leśny gulasz

0 (0 ocen)

Tak przygotowany gulasz podajemy do makaronu, ziemniaków, kaszy czy chleba. Polecam zwłaszcza gdy sezon grzybowy w pełni.

Składniki:

  • Składniki:
    • 0,5 kg karkówki,
    • 1 duża czerwona papryka,
    • 1 cebula,
    • 20 dag maślaków,
    • 10 dag podgrzybków,
    • 2 łyżki musztardy,
    • 1 szklanka bulionu,
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    • 2 liście laurowe,
    • 2 łyżki śmietany kwaśnej,
    • 2 łyżki oleju,
    • Tymianek, sól, kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Leśny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obsmażanie mięsa 1. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do gotowej dokładamy pokrojoną w grubą kostkę karkówkę. Razem smażymy około 5-7 minut.
  • dodanie papryki 2. Następnie dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę, koncentrat oraz musztardę. Podlewamy całość bulionem, dokładamy liście laurowe i dusimy do miękkości mięsa. Wstępnie doprawiamy.
  • przysmażanie grzybów 3. Między czasie na innej patelni podsmażamy pokrojone grzyby.
  • Łączenie 4. Gdy mięso jest gotowe dokładamy do niego grzyby. Całość zabielamy śmietaną i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Karkówka Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować