Lekka zupa z czerwonego buraczka na soku z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Taka zupa , to samo zdrowie - lekka , bezmięsna,pełna witamin , aromatyczna , z dostępnych składników , wykonana w kilka chwil .... i smaczna , bardzo smaczna:)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. upieczonych czerwonych buraczków
    2 litry wody
    8 ziemniaków
    1 cebula
    70 g. masła
    2 marchewki
    2 listki laurowe
    po 5 ziaren ziela angielskiego i czarnego pieprzu
    2 duże ząbki czosnku
    0 , 5 litra soku z kiszonej kapusty
    2 szczypty cukru
    1 łyżka majeranku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sok

Lekka zupa z czerwonego buraczka na soku z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lekka zupa z czerwonego buraczka na soku z kiszonej kapusty 1. Warzywa obieram , myję . Buraczki i marchewki trę osobno na tarce o dużych oczkach . Na maśle szklę pokrojoną w kostkę cebulę , dodaję marchewkę , podsmażam , dodaję listki laurowe , ziele angielskie , ziarna pieprzu , zalewam wodą , gotuję ok. 10 minut , dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę , gotuję ok. 15 minut - do miękkości warzyw . Do całości dodaję buraczki, cukier , majeranek , czosnek przeciśnięty przez praskę , po 2 szczypty soli i pieprzu , doprowadzam do zagotowania - ale nie gotuję , dodaję sok z kapusty , doprowadzam do zagotowania - ale nie gotuję , próbuję, jeśli jest taka potrzeba doprawiam solą i pieprzem .

Porady

Gotowanie zupy po dodaniu buraczków powoduje , że zupa może stracić kolor .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Masło Warzywa Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować