Leczo z młodym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

W upalne dni staram się robić obiady lekkie i szybkie -to leczo należy właśnie do takich, które przygotujemy w kilka chwil, używając do tego niewielu produktów :) Dodany do niego groszek dodaje całości wyjątkowego smaku i urozmaica danie estetycznie, co zachęci do zjedzenia nawet dzieci niejadki ;)

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na około 4 porcje:
    1 kg cukinii (obranej)
    2 cebule
    70 g groszku zielonego młodego (obranego)
    350 g kiełbasy
    100 g koncentratu pomidorowego
    świeża natka pietruszki
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z młodym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, przekładamy do garnka.
  • 2. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
  • 3. Z cukinii wydrążamy nasiona, kroimy w kostkę, wrzucamy do cebuli i dusimy na małym ogniu po przykryciem około 30 minut (od czasu do czasu mieszając).
  • 4. Po tym czasie do cukinii wrzucamy kiełbasę i całość dusimy jeszcze 5 minut (od czasu do czasu mieszając).
  • 5. Kiedy warzywa mamy już podduszone dodajemy koncentrat, przyprawy i groszek, mieszamy i całość dusimy jeszcze około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa z młodym groszkiem

To może cię zainteresować