Zupa z młodym groszkiem

5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam wszelkie potrawy z młodych warzyw. Ta zupa aż pachnie latem.

Składniki:

  • korpus drobiowy
    marchewka
    seler
    pietruszka
    20 dag łuskanego młodego groszku
    2 ziemniaki
    5 dag makaronu kolanka
    liść laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    kostka rosołowa drobiowa
    sól, pieprz
    czosnek granulowany
    po łyżce posiekanych koperku i natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z młodym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korpus myjemy. Zalewamy 2 l wody. Dodajemy ziele, liść i kostkę. Gotujemy 30 minut.
  • 2. Selera, marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy w kostkę. Wraz z groszkiem wkładamy do wrzącego wywaru. Gotujemy
    5 minut. Wyjmujemy korpus. Warzywa gotujemy jeszcze ok. 5 minut.
  • 3. Gdy warzywa będą prawie miękkie, do zupy wsypujemy makaron. Gotujemy 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Posypujemy zieleniną. Podajemy z ciemnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować