Leczo, czyli warzywa z wolnowaru

4.49 (171 ocen)

Kolejne danie zrobione w wolnowarze. Danie jest bardzo aromatyczne, a jednocześnie warzywa zachowują swój kształt. Polecam

Składniki:

  • 700 g papryki, mieszanej
    1 cukinia'
    3 pomidory
    2 czerwone cebule
    4 białe cebule
    5 dużych ząbków czosnku
    100 g chorizo
    1 łyżeczka papryki wędzonej ostrej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    3 łyżki keczupu
    parę gałązek tymianku
    puszka czerwonej fasoli
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo, czyli warzywa z wolnowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzać misę wolnowaru zgodnie z instrukcją obsługi.
    Skropić wnętrze oliwą ( najlepiej spryskiwaczem, lub posmarować pędzelkiem )
  • 2. Warzywa umyć. Paprykę pozbawić pestek, pokroić w paski, pomidory i cukinię pokroić w sporą kostkę, cebule obrać i pokroić w piórka.Czosnek pokroić w plasterki. Chorizo pokroić w pasterki, lekko przesmażyć na patelni - tylko aby trochę puściła tłuszcz.
  • 3. Warzywa i kiełbasę włożyć do misy wolnowaru, posypać przyprawami dodać keczup, wymieszać.
  • 4. Przykryć i gotować przez 5 godzin na programie high , lub 8-10 godzin na programie low. Po tym czasie dodać odsączoną z puszki fasolę i grzać jeszcze ok godziny. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chorizo Papryka Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować