Duszone warzywa a’la leczo

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nigdy nie robiłam lecza do słoików, więc postanowiłam spróbować i wykorzystać warzywa, które miałam w lodówce.

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
    0,5 kg fasolki szparagowej
    5 pomidorów
    2 papryki
    4 łyżki przecieru pomidorowego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    2 małe papryczki chili
    1 łyżeczka pieprzy ziarnistego
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Leczo

Duszone warzywa a’la leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory 1. Pomidory obrać ze skórki, pokroić i wrzucić do garnka. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, papryczki chili i pieprz ziarnisty i dusić pod przykryciem około 20 minut.
  • Leczo 2. Pozostałe warzywa umyć. Fasolkę pokroić i ugotować al dente. Cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć. Paprykę pokroić w kostkę. Kiedy pomidory zaczną się rozpadać dodać resztę warzyw. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gorące przekładać do wyparzonych słoików, na wierzch wlewać po łyżce oleju. Zakręcać i pasteryzować 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować