Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo proste i tanie a jakże smaczne danie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie (500g) makaronu łazanki - ugotować, lub zrobiony własnoręcznie makaron z ok. 400g mąki i 3-4 jajek
    1kg kapusty kiszonej
    przyprawy do gotowania kapusty: pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy
    ok 1/2 kg pieczarek
    3-4 cebule (niezbyt duże)
    2 łyżki masła lub oleju
    + przyprawy : sól, pieprz (daję dość dużo)
    można jeszcze dodać jałowiec, mielony kminek, wędzoną paprykę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Łazanki

Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę należy opłukać , pokroić i ugotować w niedużej ilości wody z przyprawami. Ugotowaną kapustę odcedzić i posiekać
    Pieczarki pokroić w małe plasterki, półplasterki i smażyć na maśle. Osobno obsmażyć drobno pokrojoną cebulę aby była szklista. Wymieszać kapustę z pieczarkami i cebulą. Doprawić przyprawami i wymieszać z ugotowanymi łazankami.
    Można jeść już w tej wersji, ale bardzo smaczne są tak przygotowane łazanki , zapieczone w piekarniku . Ja dzielę na dwie części podsmażam kapustę , boczek z kiełbaską i mam jedno postne , a drugie mięsne danie .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować