Łazanki z kiełbasą i białą kapustą

2.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepisów na łazanki jest chyba tyle, ile pań domu. U mnie zazwyczaj jadało się takie z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą. Tym razem zdecydowałam się na łagodniejszą w smaku wersję z białą kapustą i kiełbasą. Wyszły pyszne!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta biała - 1/2 główki
    Ziele angielskie - 6szt
    Liście laurowe - 4szt
    Makaron łazanki - 200g
    Kiełbasa - 350g
    Cebula - 2szt
    Olej - 1 łyżka
    Przyprawy:
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra wędzona
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Łazanki

Łazanki z kiełbasą i białą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy w grubszą kostkę. Zalewamy wodą tak, aby cała była przykryta, dodajemy ziele angielskie i liście. Gotujemy do miękkości. Potem odcedzamy.
    Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę w piórka. Na oleju smażymy najpierw kiełbasę, a kiedy lekko się zarumieni dodajemy cebulę. Smażmy razem, aż będą mocno przyrumienione.
    Do kiełbasy i cebuli dodajemy kapustę i przyprawy. Smażymy razem jeszcze 5 minut. Na końcu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i smażymy razem jeszcze 2-3 minuty.
    Podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Kiełbasa Kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować