Kurczak w tempurze, z solanki

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Chrupiący, soczysty, przepyszny!

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg piersi z kurczaka
    1 łyżka soli
    1 l wody
    pieprz, papryka wędzona, bazylia do smaku
    olej do smażenia
    dwie szklanki tempury + woda
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Kurczak w tempurze, z solanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka po oczyszczeniu z błonek (kotki uszczęśliwiamy 😺😻) kroimy w paski. W misce mieszamy łyżkę soli z zimną wodą i wkładamy mięso. Odstawiamy na godzinę.

    Następnie mięso osuszamy na papierowym ręczniku, doprawiamy pieprzem, papryką wędzoną i bazylią.

    Tempurę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

    Smażymy na głębokim tłuszczu, na złoty kolor.

    Fantastycznie smakuje z tłuczonymi ziemniakami i surówką. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować