PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Schab w sosie porowymhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/29/ad38e4ea551102c5cb1d181bf14c6a1590c753bd.jpeg800600http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/schab-w-sosie-porowym
6 kotletów schabowych bez kości
1 biała część pora
1 szklanka bulionu drobiowego
3 ząbki czosnku
10 dag masła
1 szklanka śmietanki 18 %
2 łyżki oleju
mąka do obtoczenia schabu
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Schab w sosie porowym
1.
Por pokroić w krążki. Przesmażyć go na rozgrzanym maśle. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć jeszcze razem ok 2 minut. Po tym czasie wlać bulion. Podgotować razem ok 5 minut i dodać śmietankę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Schab przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Następnie mięso przełożyć do sosu porowego i dusić razem wszystko 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze