Schab w sosie porowym

  • wyświetlono: 15288 |
  • dodany do książki kucharskiej: 26 |
  • polecenia: 2

Przepis z zeszytu mojej mamy.

Kasia S
  • 45min

Składniki

6 kotletów schabowych bez kości
1 biała część pora
1 szklanka bulionu drobiowego
3 ząbki czosnku
10 dag masła
1 szklanka śmietanki 18 %
2 łyżki oleju
mąka do obtoczenia schabu
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Schab w sosie porowym

  • 1. Por pokroić w krążki. Przesmażyć go na rozgrzanym maśle. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć jeszcze razem ok 2 minut. Po tym czasie wlać bulion. Podgotować razem ok 5 minut i dodać śmietankę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Schab przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Następnie mięso przełożyć do sosu porowego i dusić razem wszystko 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaporschabsos porowy

Komentarze

Podobne przepisy

Pstrąg w sosie śmietanowo-porowym

Dodane przez: 2milutka

Pstrąg w sosie śmietanowo-porowym

Pstrąg w sosie śmietanowo porowym...

pulpeciki

Dodane przez: Ostra Na Słodko

" Pulpeciki w porowym sosie "

Delikatne pulpeciki w kremowym...

Schab duszony w sosie własnym

Dodane przez: Alex M

Schab duszony w sosie własnym

Kruche i rozpływające się w ustach...

xxx

Dodane przez: capri

schab w sosie ketchupowym

Kruchuteńkie mięsko w aromatycznym...

Pulpety w sosie porowym

Dodane przez: RedakcjaPP

Pulpety w sosie porowym

Jestem studentką, prowadzę kulinarnego...

Schab

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Schab duszony w sosie pieczarkowym

Schab jest delikatny i kruchy,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE