Kurczak w soku jabłkowym

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Kolekcjonuję przepisy, z których korzystam,gotując dla męża i mojego 2-letniego Kacperka.Ten znalazłam dwa lata temu w internecie.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 2 podwójne filety z kurczaka
    ● 1,5 szkl. soku jabłkowego
    ● 5 ząbków czosnku
    ● 1/2 chili
    ● zioła prowansalskie (lub świeży tymianek, bazylia i rozmaryn)
    ● maggi
    ● natka pietruszki
    ● szczypiorek
    ● oliwa
    ● mąka
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w soku jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na małe kawałki,
    zalewamy oliwą wymieszaną
    z maggi. Oprószamy dużą ilością
    ziół prowansalskich. Wkładamy
    do lodówki na 2 godziny.
  • 2. Czosnek kroimy w słupki,
    chili drobno siekamy. Mięso
    oprószamy mąką i smażymy na
    rozgrzanym oleju. Wyjmujemy
    na chwilę, wkładamy czosnek i chili, zmniejszamy ogień. Gdy
    puszczą aromat, wkładamy
    mięso, zalewamy 1/2 soku i dusimy,
    aż sos się zredukuje.
  • 3. Natkę i szczypiorek siekamy
    i dodajemy do mięsa. Wlewamy
    resztę soku i chwilę dusimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować