Kapusta czerwona duszona w soku jabłkowym

4.48 (186 ocen)

  • 50 min

Smaczny dodatek do obiadu.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg czerwonej kapusty
    500ml soku jabłkowego
    1 mała cebula
    1 łyżeczka octu najlepiej winnego
    2 łyżki oleju
    Pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sok

Kapusta czerwona duszona w soku jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić w kostkę. Przełożyć warzywa do garnka podlać sokiem, olejem oraz lekko posolić. Kapustę gotować ok. 60 – 70 minut, mieszając od czasu do czasu. Gdyby sok między czasie wyparował należy go uzupełnić. Pod koniec gotowania dodać ocet i przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować