Kolejna odsłona domowego kurczaka. Przepis dla wszystkich którym znudził się tradycyjnie pieczony kurczak. Polecam podawanie takiego kurczaka z letnią sałatką
Kurczak w pomidorach i białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do głębokiej patelni wrzucamy pomidory z puszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet balsamiczny, wino i tymianek. Chwilę gotujemy i doprawiamy solą, pieprzem i chili do smaku.
2.Z kurczaka zdejmujemy skórę. Mięso przyprawiamy ulubioną przyprawą do kurczaka i wkładamy na patelnię z sosem. Kurczaka gotujemy aż mięso będzie odchodziło od kości.
3.Do sosu można dodać soczewicę i ugotować ją w sosie, wtedy danie będzie bardziej sycące (zieloną soczewicę lepiej namoczyć przed gotowaniem - szybciej się ugotuje).
Komentarze