KURCZAK TIKKA MASALA

  • wyświetlono: 332 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny kurczak tikka masala idealny dodatek do kasz,warzyw czy jako dodatek do kanapek,

IMG_20160423_105933
  • 60min

Składniki

SKŁADNIKI:

1 filet z kurczaka podwójny

Marynata

2 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki sosu sojowego ciemnego
3 łyżki pasty curry tikka masala
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka papryki chilli

Sposób przygotowania przepisu:

KURCZAK TIKKA MASALA

  • 1. Filet z kurczaka myję i kroję w paski. Do miski przekładam składniki marynaty. Łącze dokładnie.
    Mięso marynuje.
    Wkładam do lodówki na min 30 min. Przekładam do woreczka do pieczenia.
  • 2. Piekę w woreczku ok 50 min w 180 stopniach.
    Podaję na ciepło do ziemniaków, kasz czy ryżu.

    Można również podawać do kanapek.

    SMACZNEGO :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaprzepis_z_olejem_rzepakowym

Komentarze

Podobne przepisy

KLOPSIKI TIKKA MASALA

Dodane przez: Ostra Na Słodko

KLOPSIKI TIKKA MASALA

Danie niesamowicie aromatyczne...

Tofu Tikka Masala

Dodane przez: PolskaGotuje

Tofu Tikka Masala

Tikka Masala wydaje się być bez...

Kurczak tikka

Dodane przez: smak i uczucie

Kurczak tikka

Coś z kuchni hinduskiej. Kurczak...

Jaglany bakłażan tikka masala

Dodane przez: mysza75

Jaglany bakłażan tikka masala

Wegetariańskie bakłażany, bardzo...

Ciecierzyca Tikka Masala

Dodane przez: Waldek

Ciecierzyca Tikka Masala

Czasami nie mamy czasu na długie...

image-2795qfl

Dodane przez: elapolo

Indyk po indyjsku w sosie tikka masala

Trochę egzotyki weź wyjeżdżania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE