Kurczak mango

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dużo pracy przy tym daniu nie ma. Na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią połączenie mięsa ze słodkim oraz kuchni tajskiej.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka
    50 g grzybów shimeji
    200 g konfitury z mango
    2 marchewki
    1 trawa cytrynowa
    700 ml bulionu drobiowego
    3 liście kaffiru
    1 łyżeczka sambal oelek
    3 łyżki oleju do woka
    3 ząbki czosnku
    50 ml zimnej wody
    1 łyżka mąki z tapioki (opcjonalnie mąka ziemniaczana)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak mango 1. Kurczaka kroimy w kostkę.
    Grzyby rozdzielamy.
    Trawę rozgniatamy.
    Czosnek siekamy.
    Marchew kroimy w słupki.

    Kurczaka razem z grzybami, marchewką i czosnkiem smażymy w woku, lekko oprószając solą.
    Bulion zagotowujemy, dodając liście kaffiru, konfiturę z mango, sambal oelek.

    Do bulionu dodajemy mięso razem z grzybami, marchewką i czosnkiem. Zagotowujemy.

    W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do całości, dokładnie łączymy, zagotowujemy.

    Podajemy z ryżem, posypujemy posiekanym szczypiorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Orientalna Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować