Kulki daktylowo amarantusowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Smaczna i zdrowa przekąska nie tylko dla dorosłych po treningu...

  • 40 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Składniki;
    25 dag  suszonych daktyli bez pestek
    1 łyżka kakao
    3 łyżki wiórek kokosowych + do obtoczenia
    ok pół szklanki amarantusa ekspandowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kulki

Kulki daktylowo amarantusowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przynajmniej godzinę. (woda ma być na równi z daktylami, nie więcej bo nie potrzebnie obmyje całą słodycz daktyli). Po tym czasie daktyle odcedzamy, wkładamy do miski, wsypujemy wiórki oraz kakao i blendujemy na gładki krem. Na końcu wsypujemy ziarna amarantusa, mieszamy i formujemy kulki. Wkładamy na około godzinę do lodówki, następnie przekładamy do kolorowych papilotek i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amarantus Daktyle Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Dieta cukrzycowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować