Kruche z budyniową pianka oraz z malinami i czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce opłukać.
Make przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać posiekaną margarynę, żółtka , gęstą śmietane i cukier i zagnieść kruche ciasto.
Ciasto podzielić na 2 części - około 60% i 40%, obie częśći zawinąć w folię spożywczą i schłodzić.
Na natłuszczonej , wyłożonej papierem do pieczenia blaszce , wyłozyc lub zetrzec na tarce wiekszą częśc schłodzonego ciasta .
Podpiec na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 15 minut. Odstawić do wystudzenia.
UbiĆ białka.Pod koniec ubijania dodawac stopniowo cukier i powoli wsypać proszek budyniowy.
Na konice wlac olej.Caośc krótko połaczyc mikserem.
Na podpieczony spód kruchego ciasta wylać ubitą piankę. Wyrównać i układać naprzemian maliny i czarna porzeczkę, lekko je wtapiając w piankę.
Na wierzch zetrzeć resztę zamrożonego ciasta
Ciasto piec w temperaturze 190ºC przez około 45 minut.
Przed podaniem -prószyć cukrem pudrem.
Smacznego:)
Komentarze