Kruche z advokaatową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:Mąkę przesiej na stolnicę dodaj kakao oraz margarynę,posiekaj nożem następnie skrop wodą,dodaj żółtko oraz cukier.Wyrób szybko gładkie ciasto,zawiń w folię i schłodź w lodówce.
2.Ciastem wylep natłuszczoną i obsypaną mąką formę do tarty o średnicy 26 cm, nakłuj w kilku miejscach widelcem,wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 25 min w temp.200 st C.
3..Budyń przygotuj według przepisu na opakowaniu.Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody.,pozostaw na około 5 minut ,następnie podgrzej , rozpuść i dodaj do gorącego budyniu,dobrze wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia a gdy zacznie gęstnieć dodaj advocaat.
4.Śmietankę ubij z cukrem pudrem,delikatnie wymieszaj z masą budyniową.
5.Masę podziel na 3 części,do jednej dodaj odrobinę barwnika czerwonego,do drugiej :niebieskiego ,trzecią pozostaw żółtą
6.Masę różową wyłóż na ciasto,posyp herbatnikami,wstaw na chwilę do lodówki lub najlepiej do zamrażalnika .Postąp tak samo z masą niebieską i żółtą.
7.Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej,dodaj odrobinę śmietanki.Polewą polej ciasto.
Komentarze