Kruche pierożki z nutellą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne ciasteczka w formie kruchych pierożków. Idealne na podwieczorek czy na piknik, czy tak po prostu do kawy. Udadzą się każdemu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto:
    2 żółtka
    2 szklanki mąki tortowej
    1/4 szklanki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    20 dag masła lub margaryny

    Dodatkowo:
    około pół słoiczka nutelli
    mąka pszenna do posypania stolnicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto Ciastka

Kruche pierożki z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy krążki, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego, składamy na pół i zlepiamy jak pierogi, można brzegi zlepić widelcem, będziemy wtedy miały ładny wzorek.
  • 2. Ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do ładnego zrumienienia się.
  • 3. Ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisy wyszło 2 blaszki ciasteczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować