pierożki francuskie z nutellą i bananem

4.5 (186 ocen)

  • 25 min

Szybki deser dla zapracowanych :)

  • 25 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    0,5 małego słoiczka nutelli
    1 duży banan
    1 rozkłócone jajo do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Pierożki francuskie z nutellą i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy na lekko posypanym mąką blacie i wykrwawamy kółka o średnicy około 8 cm.
    Na połowie każdego z nich wykładamy 1 płaską łyżeczkę kremu czekoladowego i plasterki banana.
    Zalepiamy ciasto formując pierożka, złączenia dociskamy widelcem.
    Z okrawków zagniatamy ciasto i wałkujemy je na grubość około 4 mm, czynność powtarzamy do wykończenia ciasta.
    Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy jajem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy do uzyskania złotego koloru, około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Ciasto francuskie Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować