Kruche ciasto z czerwonymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj ciasto: z mąki, masła, cukru pudru i żółtek szybko zagnieć ciasto i wstaw do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkuj i włóż do przygotowanej formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto należy piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.
2.Oczyszczone owoce przez 5 minut gotuj na małym ogniu. Galaretkę przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, rozpuszczając ją w 1 szklance wody, połącz z owocami i pozostaw do stężenia.
3.Wierzch i boki ciasta posmaruj serkiem mascarpone. Na ser wyłóż galaretkę z owocami, następnie boki ozdób płatkami śniadaniowymi. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny.
Komentarze