Kruche ciasto z czerwonymi owocami

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatne ciasto z wykorzystaniem czerwonych owoców: malin, truskawek, porzeczek i borówek. Ciasto, które poprawia nastrój.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czerwone borówki: 10 dekagramów
    - truskawki: 15 dekagramów
    - maliny: 15 dekagramów
    - porzeczka czerwona: 10 dekagramów
    - galaretka truskawkowa: 1 opakowanie
    - płatki śniadaniowe (w polewie miodowej): 1 szklanka
    - serek mascarpone: 30 dekagramów
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - cukier puder: 5 dekagramów
    - żółtka: 2 sztuki
    - masło: 10 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kruche ciasto

Kruche ciasto z czerwonymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj ciasto: z mąki, masła, cukru pudru i żółtek szybko zagnieć ciasto i wstaw do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkuj i włóż do przygotowanej formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto należy piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C.
  • 2. Oczyszczone owoce przez 5 minut gotuj na małym ogniu. Galaretkę przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu, rozpuszczając ją w 1 szklance wody, połącz z owocami i pozostaw do stężenia.
  • 3. Wierzch i boki ciasta posmaruj serkiem mascarpone. Na ser wyłóż galaretkę z owocami, następnie boki ozdób płatkami śniadaniowymi. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować