Bigos z soją, kapustą kiszoną i grzybami mun

4.5 (169 ocen)

  • Dla 4 osób

Połączenie kapusty kiszonej z soją. Smaczny pomysł na inny bigos.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 300 g soi
    1/2 kg kapusty kiszonej
    1 marchewka
    2 cebule
    1 pomidor
    20 dag szynki
    3 suszone grzyby mun
    cząber, sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z soją, kapustą kiszoną i grzybami mun - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Kapustę kiszoną pokroić, dodać 3 łyżki wody i dusić na małym ogniu przez 30 minut.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
  • 3. Cebulę i marchewkę zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę pomidor, dusić ok. 5 minut , mieszając.
  • 4. Połączyć wszystkie składniki: soję, kapustę kiszoną, cebulę, marchewkę, suszone grzyby i pokrojoną w kostkę szynkę.
  • 5. Dusić bigos ok. 20 minut, mieszając co pewien czas. Dodać sól, pieprz i cząber do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.84 (195 ocen)

Bigos z suszonymi grzybami

To może cię zainteresować