Kurczak z brzoskwiniami w sosie curry

4.5 (161 ocen)

  • Dla 4 osób

Połączenie piersi kurczaka ze słodkimi brzoskwiniami i ostrym curry. Pychota!

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 50 dag piersi z kurczaka
    1 puszka brzoskwiń (80 dag)
    2 łyżki masła
    1/8 l słodkiej śmietany
    1 łyżka curry
    1 szklanka rosołu
    1 łyżka mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Kurczak z brzoskwiniami w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem, obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • 2. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na cząstki. Na patelni rozgrzać masło, włożyć brzoskwinie, posypać curry i chwilę podsmażyć.
  • 3. W żaroodpornym naczyniu ułożyć piersi kurczaka, dodać brzoskwinie, zalać 1 szklanką rosołu i gotować około 20 minut.
  • 4. Do śmietany dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Ugotowane kurczaki zalać śmietaną i jeszcze chwilę podgotować.
  • 5. Kurczaka podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować