Łosoś z pastą twarogowo-chrzanową

  • wyświetlono: 1041 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Efektownie podany wędzony łosoś w cieście francuskim

  • 4 porcje

Składniki

30 dag wędzonego łososia
25 dag twarogu
1 łyżeczka chrzanu
1-2 łyżki kwaśnej śmietany
opakowanie ciasta francuskiego
sok z 1 cytryny
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Łosoś z pastą twarogowo-chrzanową

  • 1. Połączyć ze sobą: twaróg, chrzan i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Wędzonego łososia pokroić w paski, skropić sokiem z cytryny.
  • 3. Rozmrożone ciasto francuskie pokroić na kwadraty i wyłożyć nimi posmarowane tłuszczem foremki żaroodporne. Ciasto piec w temp. 200 stopni C ok. 15 min., aż będzie rumiane.
  • 4. Wystudzone kwadraty wypełnić masą twarogowo-chrzanową i wędzonym łososiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiewędzony łosoś

Komentarze

Podobne przepisy

Schab po warszawsku z pastą chrzanowo-jajeczną w galarecie

Dodane przez: bronislawa70

Schab po warszawsku z pastą chrzanowo-jajeczną...

Smaczna i efektowna przekąska na...

jajka

Dodane przez: Anitka0804

Jajka faszerowane pastą z łososia

Smaczne jajeczka wiejskie z pastą...

roladki z łososia

Dodane przez: dagooshya

Roladki z łososia z pastą z pietruszki

idealne na przystawkę lub lekką...

Zielone ptysie z pastą i łososiem

Dodane przez: mysza75

Zielone ptysie z pastą i łososiem

Zielone wytrawne ptysie z młodym...

Serowe placuszki z chrzanowym serkiem i wędzonym łososiem

Dodane przez: Kuchnia Marty

Serowe placuszki z chrzanowym serkiem i wędzonym...

Idealne na śniadanie, delikatne...

image-21w30n8

Dodane przez: monika016

Jajka z pastą chrzanową i kiełkami

Oprócz tego, że sprawdzą się na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE