Ciasto Krówka na biszkopcie

4.51 (186 ocen)

Przepyszne ciasto do kawy, które jest łatwe i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • Biszkopt :
    jajka- 7 szt
    cukier-1 szklanka
    mąka-1 szklanka
    proszek do pieczenia-1 łyżeczka
    kakao -2 łyżeczki
    Krem budyniowy :
    mleko - 1,5 szkl
    cukier - 4 łyżki
    masło - 190 g
    mąka - 4 łyżki pełne
    Dodatkowo :
    aromat waniliowy
    masa krówkowa o smaku orzechowym - 1 puszka
    orzechy włoskie do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Ciasto krówka na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt :
    Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
    Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać.
    Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy 36x 25 cm, piec 30 minut w 175 stop.
    Przekroić ciasto wzdłuż na pół.
  • 2. Krem budyniowy :
    Zagotować 0,5 szkl mleka z cukrem i masłem.
    Pozostałe mleko rozrobić z mąką i wlać na gotujące się mleko, mieszając zagotować, dodać aromat waniliowy, dokładnie wymieszać.
  • 3. Składanie ciasta :
    Gorący krem budyniowy, wyłożyć na ciasto, przykryć drugą połową ciasta.
    Wierzch ciasta, posmarować masą krówkową, udekorować połówkami orzechów włoskich.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa krówkowa Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować