Królik z kurkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Polecam świetne danie na niedzielny obiad lub inne okazje - królik z kurkami

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 królik
    10 dkg kurek
    300 ml bulionu mięsnego
    4 łyżki masła
    5 ziarenek jałowca( pokruszonego)
    sól.pieprz
    kucharek

    sos:
    wywar z duszenia
    1.1/2 łyżki mąki
    300 ml śmietany
    szczypta rozmarynu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Królik z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1hsdot5 1. Sprawionego i umytego królika podzielić na kawałki. Z kawałka w którym jest najmniej mięsa ugotować bulion. Resztę królika podsmażyć na maśle.
  • image-0rn96ij 2. Doprawić solą, pieprzem i jałowcem. Wlać bulion i dusić około 45 min
  • image-06jhc4l 3. Oczyszczone kurki usmażyć na maśle i dodać do mięsa pod koniec duszenia.
  • image-0aq31n4 4. Mąkę wymieszać ze śmietaną , dodać wywar , wymieszać.
  • image-0cn69br 5. Gotową śmietanę wlać do mięsa. Gotować około 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Imieniny Obiad

Podobne przepisy

4.48 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Królik w ziołach (z rękawa).

To może cię zainteresować