Krokiety z pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Wszystkie składniki zmiksowana jednolitą masę. Ciasto ma być dość rzadkie. Pozostawić na przynajmniej godzinę w lodówce. Po tym czasie usmażyć cienkie naleśniki. Z tej porcji wychodzi ok. 20 naleśników. Farszem napełnić naleśniki. Panierować w lekko posolonych, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor.
2.Farsz: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, lekko posolić i przesmażyć na łyżce oleju razem z cebulą, do odparowania wody. Białą i zieloną część pora pokroić w cienkie talarki. Jajka ugotować na twardo, posiekać drobno. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki ostudzić, zimne połączyć z pozostałymi składnikami i posiekaną pietruszką. Doprawić do smaku.
Komentarze