KROKIETY Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ

4.51 (166 ocen)

  • 2 godz.

Pycha. :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 26 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 8-10 (wyszło 30 krokietów)

    Składniki na naleśniki:
    900 g mąki,
    4 jajka,
    około 1,5 l mleka,
    sól,
    2 łyżki majeranku,
    4 łyżki oleju,
    około 1,5 szklanki wody.
    Składniki na farsz:
    1,5 kg mięsa z rosołu,
    80 dag pieczarek,
    pięć większych marchewek (ugotowanych),
    2 pęczki natki pietruszki,
    ostra papryka,
    sól,
    szczypta tymianku,
    2 średnie cebule,
    2 łyżki masła.
    Dodatkowo:
    jajka i bułka tarta do panierowania,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Krokiety z mięsem, pieczarkami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotowuję ciasto na naleśniki (ilość wody i mleka dobieram do mąki tak, aby wyszło odpowiedniej konsystencji ciasto). Smażę naleśniki
    Pieczarki kroję w kostkę, cebulę siekam, solę i pieprzę. Podsmażam na maśle.
    Mięso obieram, pietruszkę siekam.
    Marchewkę, pieczarki, pietruszkę i mięso miksuję na jednolitą masę. Doprawiam ostrą papryką, solą i odrobiną tymianku. Dokładnie mieszam.
    Na naleśnikach rozkładam farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku i bułce tartej, następnie smażę na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować